Петролът се търгува разнопосочно

  • 24 януари 2023 10:14

  • 303
  • 0
Петролът се търгува разнопосочно
©
Слушай новината Слушай новината

Котировките на петрола се повишиха в днешната азиатската търговия на фона на надежди за възстановяване на търсенето на горива от най-големия вносител в света – Китай. Въпреки това опасенията, че американската икономика се забавя, ограничиха ценовите ръстове, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море с доставка през март загубиха 5 цента до 88,14 долара за барел в сутрешната сесия в Азия, след като по-рано прибавиха 56 цента до 89,09 долара за барел, което бе максимум от 1 декември 2022 г.

Американският лек суров петрол се установи с 2 цента под достигнатата през деня най-висока стойност - 81,62 долара за барел, като за кратко достигна 82,64 долара за барел - максимум от 5 декември.

Търсенето на продукти стимулира пазара на петрол и маржовете на рафинериите. Стоки като суровия петрол, рафинираните петролни продукти, втечнения природен газ и соята се очаква да се търсят повече на фона на възстановяването на търсенето в Китай, обясняват анализатори на "Голдман Сакс" (Goldman Sachs Group). 

Цените на петрола търсят посока след негативните данни за ръста на китайската икономика

Миналата седмица Брентът се покачи с 2,8 на сто, а американският петрол - с 1,8 на сто. Анализатори са на мнение, че оптимизмът, съпътстващ отварянето на Китай, ще подкрепи пазарите.

Калина Христова
303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини