Twitter загубил 80% от служителите си

  • 21 януари 2023 06:43

  • 806
  • 1
Twitter загубил 80% от служителите си
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Около 80% от служителите на американската компания Twitter, която притежава едноименната социална мрежа, са били уволнени или сами са напуснали след придобиването на компанията от Илън Мъск. Това съобщи CNBC в петък, като се позова на вътрешна информация.

Броят на служителите на компанията на пълен работен ден е намалял до около 1 300 души. По-специално, отделът, занимаващ се с препоръки относно политиката на компанията, дизайна и промените в продуктите, за да се гарантира безопасността на потребителите, сега има по-малко от 20 служители на пълен работен ден служители.

Според инженер, напуснал компанията, такава загуба на работници и съкращения на персонал може да затрудни поддържането на услугата. Под ръководството на Мъск, Twitter намали броя на служителите чрез масови съкращения, като други служители бяха принудени да напуснат след големи промени в политиката.

На 19 януари Business Insider съобщи, позовавайки се на източници, че съкращенията в Twitter набират скорост, въпреки уверенията в противното от собственика му. По тяхна информация десетки служители, отговарящи за рекламата, са били принудени да напуснат компанията преди две седмици.

Мъск планира да затвори много от международните офиси на Twitter и няколко подразделения в САЩ, което може да доведе до намаляване на персонала на компанията до 2000 души, което е рекорд за последните 10 години, посочва изданието.

200 000 имейли изтекли от Twitter

Припомняме, че на 27 октомври миналата година Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter. Веднага след закупуването на фирмата предприемачът уволнява редица членове на ръководството, а след време съкращава и персонала.

Преди Мъск да поеме Twitter, компанията е имала около 7500 служители на пълен работен ден, според Business Insider.

Според Мъск компанията е отчела спад в приходите след напускането на някои рекламодатели. Twitter пусна стотици артикули от централата си в Сан Франциско на онлайн търг.

Последвайте канала на

Калина Христова
806 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.21 | 11:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини