Криптоборсата "Дженезис" е напът да обяви банкрут

  • 19 януари 2023 09:09

  • 1284
  • 1
Криптоборсата "Дженезис" е напът да обяви банкрут
© Novini.bg/Canva

Платформата за търговия с криптоактиви "Дженезис" може в близките дни да обяви банкрут, твърдят започнати източници, цитирани от в. "Файненшъл таймс". Компанията води преговори по въпроса с кредиторите си от средата на ноември и е на път да стане поредната жертва на шока на криптопазарите, последвал краха на борсата Еф Ти Екс (FTX).

"Дженезис" е собственост на криптоконгломерата "Диджитал кърънси груп" (Digital Currency Group - DCG), който е подкрепян от "СофтБанк" (SoftBank) и владее още "Койндеск" (CoinDesk), "Фаундри" (Foundry), "Грейскейл инвестмънтс" (Grayscale Investments) и "Луно" (Luno).

"Дженезис" дължи на кредиторите си над 3 милиарда долара, включително 900 милиона долара на потребителите на "Джемини" (Gemini) и 280 милиона долара на нидерландската борса "Битваво" (Bitvavo).

Сделка с кредиторите ще включи ликвидни средства и дялове от компанията и може да бъде постигната до края на седмицата, посочва "Файненшъл таймс".

Гуверньорът на Френската централна банка призова за бързо регулиране на крипто сектора

Радина Лазарова
1284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 10:33

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини