"Бентли" с рекордни продажби през 2022 г.

  • 10 януари 2023 11:13

  • 336
  • 0
"Бентли" с рекордни продажби през 2022 г.
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

"Бентли" (Bentley) е поредният производител на луксозни марки, който отбелязва рекордни продажби, предаде ДПА. Британската автомобилна компания е реализирала на пазара 15 174 луксозни автомобила през миналата година, с 4 на сто повече в сравнение с 2021 г. Повишените продажби се дължат на рекордното търсене на американските пазари, в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.

"Бентли", която е основана през 1919 г., е собственост на германската автомобилна група "Фолксваген" (Volkswagen).

"Бизнесът ни преодоля значителни трудности и демонстрира голяма устойчивост, поради което реализирахме рекордни продажби за трета поредна година", заяви главният изпълнителен директор на "Бентли" Адриан Холмарк.

"Тези данни потвърждават (факта - бел. ред.), че сме водещи в сектора (на луксозните автомобили - бел. ред.) не само като продажби и пазарен дял, но и по отношение на инвестициите в технологии за създаването на електрически коли, както и при постигането на целта те да отделят нулеви въглеродни емисии", уточни Холмарк.

"Волво" се похвали с увеличени продажби на товарните си автомобили

Продажбите на нови автомобили и ванове с бензинови и дизелови двигатели във Великобритания ще бъде забранена от 2030 г., отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Калина Христова
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини