Петролът поскъпна

  • 18 ноември 2022 10:26

  • 373
  • 1
Петролът поскъпна
© gettyimages

Котировките на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия с понижаването на обменния курс на долара, но бележат сериозни загуби на седмична основа заради очакванията на пазарите, че не предстои отслабване на темпа на рязко вдигане на лихвените проценти в САЩ, както и поради перспективата за свиване на търсенето от големия вносител на черно злато - Китай, на фона на увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус и опасенията за затягане на мерките срещу неговото разпространение, съобщи Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, прибави 67 цента или 0,8 на сто до 90,45 долара за барел в ранната търговия, но беше близо до най-ниското си 4-седмично ниво от 89,53 долара за барел, достигнато при предишната търговска сесия. 

Русия повишава от декември експортните мита на петрола

Американският лек суров петрол поскъпна със 70 цента или 0,9 на сто до 82,34 долара за барел, но цената му беше близо до най-ниското си ниво за последните 6 седмици.

Лекият спад на стойността на долара повиши цените на петрола в днешната ранна търговия, тъй като черното злато е по-евтино за купувачите, които притежават други валути, когато американската валута поевтинява.

Анализатори отбелязват, че потенциалното налагане на локдауни в Китай, за да бъде ограничено рязкото увеличаване на случаите на КОВИД-19, които достигат най-високото си равнище от април, както и опасенията, че продължаващото увеличение на лихвените проценти ще вкара икономиката на САЩ в рецесия, хвърлят сянка върху пазара.

Калина Христова
373 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.18 | 11:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини