Руската "Транснефт": Доставките по петролопровода "Дружба" няма да бъдат възобновени днес

  • 16 ноември 2022 11:35

  • 332
  • 0
Руската "Транснефт": Доставките по петролопровода "Дружба" няма да бъдат възобновени днес
©

Украйна не планира да възобнови изпомпването на петрол по тръбопровода "Дружба", това е заявил говорител на руския тръбопроводен оператор "Транснефт", предаде ТАСС цитирани от Ройтерс.

"Украинската страна, според информация от "Укртранснафта" (Ukrtransnafta), не планира да възобнови работата на петролопровода днес. Нямаме друга информация", каза говорителят на Транснет Игор Дьомин, цитиран от ТАСС.

Уганда, Танзания и петролни компании ще изграждат петролопровод за 3,5 млрд. долара

Украинският тръбопроводен оператор "Укртранснафта" не беше открит за коментар.

Доставките на петрол за части от Източна и Централна Европа през участък от тръбопровода "Дружба" бяха временно преустановени във вторник, според операторите на нефтопроводи в Унгария и Словакия, които се позоваха на "технически причини от украинска страна".

От унгарската енергийна компания МОЛ (MOL) посочиха, че по информация на техният украински партньор руска ракета е ударила електроцентрала близо до границата с Беларус, която осигурява електричество за помпена станция, и че това е довело до спирането, предаде БТА.

По-рано днес външният министър на Унгария Петер Сиярто изрази надежда работата на петролопровода да бъде възобновена скоро.

Последвайте канала на

Калина Христова
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини