Темелков, бивш директор на "Булгартрансгаз", с прогноза за цената на газа

  • 12 ноември 2022 17:11

  • 1474
  • 4
Темелков, бивш директор на "Булгартрансгаз", с прогноза за цената на газа
© Nova News

Отстрани погледнато, наистина нямаше ясно точно какви количества газ се търсят, към кои участници са отправяни запитванията и какви са били получените резултати. Говореше се по-общо за резултатите, а оттам тръгват и съмненията. Това коментира бившият изпълнителен директор на „Булгартрансгаз” Кирил Темелков в ефира на Nova News.

„Не сме чули да се предприемат дългосрочни стъпки. Не сме чули да има ангажименти или да има обявена процедура, което да доведе до дългосрочен договор. Не трябваше да започват стъпките след спирането на газа от Русия. Преди април месец трябваше да се започнат преговори за варианти – договорът с „Газпром” така или иначе изтича в края на тази година”, заяви той.

Темелков: Не се очаква спад в цената на парното

По повод думите на министър Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския за това, че газът е бил с 30% по-скъп в началото, той заяви: „Има органи, които могат да проверят това. Важно е как точно са търсени доставките тогава, при какви условия. В крайна сметка заради това не може да се каже с лека ръка кои условия са били благоприятни или неблагоприятни. Газовият бизнес е бизнес на времето – във всяка секунда се променят нещата.”

На въпрос относно поскъпналите слотове на Ревитуса, Темелков смята: „Търсенето на слотове е много по-голямо отколкото през изминалия сезон. Търсенето и предлагането определят цената. Повишаването на цената на слота няма да влияе толкова на крайната цена.”

Неговите очаквания за сметките за парно за месец януари: „Може да се очаква да се запазят приблизително сегашните стойности, може и да има малко по-голямо увеличение. Драстично увеличение не се очаква. Ако трябва да следваме борсовите котировки за януари и февруари, може да има увеличение от 5-10%. Кризата не е неизбежна, но не сме убедени, че няма да изпаднем в кризисна ситуация. Има шанс да нямаме големи екстремални стойности.”

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1474 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кремълския Чикатило

2022.11.12 | 17:32

1
❤️Гледайте истински рашистки войници, които са голи и правят гей секс на живо в окопите 24/7. 100% безплатни гранати от дрон, разчленяване и смърт ➤ kremlin.ru (Копирайте връзката и отворете в браузъра си)
PaulaFox

2022.11.12 | 23:33

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.11.13 | 07:11

3
гфгфгфгф/кмлдс ;нк'''''''';вгтрб
ха,ха,ха

2022.11.13 | 07:18

4
Прогнозата е че ,газ няма. Хи,хи....

Добави коментар

Водещи новини