Само за ден: Пазарната стойност на "Епъл" се повиши с близо 191 милиарда долара

  • 11 ноември 2022 14:21

  • 589
  • 0
Само за ден: Пазарната стойност на "Епъл" се повиши с близо 191 милиарда долара
© getty images

Пазарната стойност на американската технологична корпорация "Епъл" (Apple) се повиши с рекордните 190,9 милиарда долара само във вчерашната борсова търговия на фона на данните за отслабване на ръста на инфлацията в САЩ през октомври, съобщи изданието "Бизнес инсайдър". 

Това е рекорд за компания, чийто акции са листвани на борсите в САЩ, отбелязва "Блумбърг". Пазарна капитализация на "Епъл" вече достига близо 2,34 трилиона долара. 

Стойността на акциите на "Епъл", която в момента е най-скъпата корпорация в света, се повиши с 8,9% при затварянето на борсовата търговия снощи на фона на поскъпването на книжата на редица компании, търгувани на фондовия пазар. Скокът беше подкрепен от данните за американската инфлация през октомври, които дадоха надежда на инвеститори, че Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ ще забави темпа на повишаване на лихвените проценти, отбелязва "Блумбърг".  

"Епъл" обяви нови по-високи цени в "Ап стор" за повечето страни в ЕС

Компанията "Епъл" е създадена от Стив Джобс и от Стив Возняк на 1 април 1976 г. За да я финансират, Джобс продава колата си, а Возняк - скъп калкулатор, който е притежавал, припомня ТАСС. 

"Епъл" произвежда някои от най-популярните технологични продукти в света, сред които смартфоните "айФон" (iPhone), таблетите "айПад" (iPad) и компютрите "айМак" (iMac).

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини