И Meta драстично съкращава персонал

  • 07 ноември 2022 06:49

  • 1181
  • 2
И Meta драстично съкращава персонал
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Компанията Meta Platforms тази седмица планира да започне мащабни съкращения, които ще засегнат хиляди служители. Това съобщи Wall Street Journal в неделя, като цитирайки свои източници.

Meta отказа да коментира.

Към 30 септември Меta разполага с над 87 000 служители по целия свят.

Компанията майка на Facebook прогнозира през октомври слабо празнично тримесечие и значително повече разходи през следващата година.

Разочароващата перспектива идва, тъй като Meta се бори със забавящия се глобален икономически растеж, конкуренцията от страна на TikTok, промените в поверителността от Apple, опасенията относно огромните разходи за метавселената и постоянно присъстващата заплаха от регулиране.

Печалбата на "Мета" пада, но потребителите растат

Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг каза, че очаква инвестициите в метавселената да отнеме около десетилетие, за да дадат плод. Междувременно той трябваше да замрази наемането, да затвори проекти и да реорганизира екипи, за да намали разходите.

"През 2023 г. ще съсредоточим инвестициите си върху малък брой области с висок приоритет на растеж. Това означава, че някои екипи ще растат значително, но повечето други екипи ще останат непроменени или ще се свият през следващата година. Като цяло очакваме да завършим 2023 г. или като приблизително същия размер, или дори като малко по-малка организация, отколкото сме днес", каза Зукърбърг по време на последния разговор за печалбите в края на октомври.

През юни компанията за социални медии намали плановете си за наемане на инженери с поне 30 процента, като Зукърбърг предупреди служителите да се подготвят за икономически спад.

Акционерът на Meta Altimeter Capital Management в отворено писмо до Марк Зукърбърг по-рано каза, че компанията трябва да предприеме оптимизация чрез съкращаване на работни места и капиталови разходи, тъй като е загубила доверието на инвеститорите.

Няколко технологични компании, включително Microsoft, Twitter и Snap, вече съкратиха работни места.

Калина Христова
1181 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 11:42

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.07 | 08:38

1
кой го е6е тая работа? да ходят да ровят по кофите милиардерите в "акции".

Добави коментар

Водещи новини