Град Къркларели - новият център за пазаруване на хиляди българи

  • 22 октомври 2022 16:23

  • 13682
  • 1
Град Къркларели - новият център за пазаруване на хиляди българи
© Pixabay (архив)
Слушай новината Слушай новината

Хиляди български граждани в последно време всяка сряда масово се стичат за пазаруване в град Къркларели, съобщава БТА. Градът, който е център на едноименна област, се намира в подножието на Странджа планина. Магистрален път свързва Къркларели с ГКПП Дерекьой/Малко Търново на границата с България. 

По данни на информационна агенция Ихляс хабер ажансъ Къркларели се е превърнал в новият шопинг-център за българските граждани след град Одрин, който се намира близо до другия ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево.

Луди за шопинг: Българи се надпреварват с пазарски колички в Одрин

Всяка сряда, с автобуси или с лични автомобили, български граждани пристигат в града. Огромният пазар на открито, който се организира всяка сряда, предлага стоки от всякакъв вид - храни, плодове ,зеленчуци, конфекция, домашни потреби и др., отбелязва агенцията.

Особено доволни са местните търговци. "Комшиите българи сега идват в нашия град много повече от преди. Привлича ги най-вече пазарът. Освен това, посещават ресторантите, и това е много полезно за нас, търговците. Ако не са българите, ще ни е много трудно, да не кажа невъзможно, да преживяваме. Покупателната стойност на лева е много висока, освен това при нас им е много по-евтино. Възможността да посещават Турция само с лични карти също е голямо улеснение", разказва Илкер Чалък, собственик на магазин.

Филип Епитропов
13682 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.22 | 17:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини