Цената на петрола продължава да пада

  • 21 септември 2022 09:23

  • 575
  • 0
Цената на петрола продължава да пада
© Pixabay

Цените на петрола продължиха да падат в ранната търговия в Азия днес, потвърждавайки тенденцията от вчера, като инвеститорите се подготвяха за нова агресивна стъпка от страна на УФР по отношение на лихвените проценти, която може допълнително да свие потреблението и да поведе света към рецесия, съобщи Си Ен Би Си.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, загубиха 26 цента, или 0,3 на сто до 90,36 долара за барел, предаде БТА.

Американският лек суров петрол падна с 20 цента, или 0,2 на сто до 83,74 долара за барел. Фючърсите с доставка през октомври приключиха вчера със спад от 1,28 долара, а тези за ноември паднаха с 1,42 долара.

Настроението на пазара остава "мечо" под натиска на опасенията, че затягането на паричната политика в САЩ и Европа ще продължи, а това ще намали потреблението и ще приближи света към рецесия, според Тошитака Тадзава от "Фуджитоми секюритис".

Очаква се по-късно днес УФР да обяви трето поредно повишение на основния лихвен процент със 75 базисни пункта, а подобни стъпки в следващите дни да предприемат и други важни институции като "Банк ъв Ингланд" и Швейцарската национална банка.

За спада на цената на петрола принос има и повишението на американските петролни резерви с 1 милион барела през миналата седмица.

Последвайте канала на

Десислава Станева
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини