"Епъл" обяви нови по-високи цени в "Ап стор" за повечето страни в ЕС

  • 20 септември 2022 12:49

  • 682
  • 1
"Епъл" обяви нови по-високи цени в "Ап стор" за повечето страни в ЕС
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Американската технологична компания "Епъл" (Apple Inc.) обяви днес, че ще повиши цените на приложенията и покупките извършвани в приложенията в своя дигитален магазин "Ап стор" (App Store) от следващия месец в цялата еврозона и още някои страни в Европа, Азия и Южна Америка, предаде Ройтерс.

Новите цени, с изключение на абонаментите с автоматично подновяване, ще влязат в сила още от 5 октомври, каза посочват от компания в своя публикация в блог.

Американският технологичен гигант периодично коригира цените си в различни региони и намали цените за страните от еврозоната миналата година, за да отрази валутни и данъчни корекции, като намали началните цени за много приложения до 99 евроцента от 1,09 евро.

С последното увеличение на цените те ще стартират от 1,19 евро.

Бързото покачване на инфлацията, лихвените проценти и цените на енергията тази година доведоха до спад на йената, еврото и повечето валути на нововъзникващите икономики. Еврото се понижи до най-ниските си нива от две десетилетия тази година и се движи около паритета спрямо долара от седмици, отбелязва Ройтерс

Освен страните от еврозоната, повишенията на цените ще засегнат Швеция и Полша в Европа; Япония, Малайзия, Пакистан, Южна Корея и Виетнам в Азия; и Чили в Южна Америка.

За някои страни като Виетнам увеличението на цените се дължи на нови разпоредби, свързани със събирането на данъци от потребителите, посочиха от „Епъл“.

Apple спира производството на iPod след 20 години на пазара

Компанията, която пусна последното си поколение "айФон" по-рано този месец, развива своя бизнес с услуги, за да намали зависимостта от основните си смартфони.

Приходите от бизнеса с услуги на „Епъл“, който включва "Ап стор", растат с бързи темпове през последните няколко години и сега се движат около 20 милиарда долара на тримесечие.

Последвайте канала на

Калина Христова
682 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.20 | 12:59

1
Преместих си го в другия крачол.

Добави коментар

Водещи новини