Цената на петрола се покачи в ранната търговия

  • 19 септември 2022 09:15

  • 364
  • 0
Цената на петрола се покачи в ранната търговия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в Азия днес заради отслабването на долара и поради опасения в проблеми с доставките с оглед на влизането в сила през декември на обявеното от ЕС ембарго върху вноса на руски петрол на територията на съюза, макар и с известни изключения, съобщи Си Ен Би Си.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, поскъпнаха с 1,15 долара, или 1,3 на сто до 92,50 долара за барел, информира БТА.

Американският лек суров петрол добави 1,05 долара или 1,2 на сто до 86,16 долара за барел.

И двата сорта загубиха миналата седмица по около 1 на сто цената си поради страхове, че очакваното поредно повишение на лихвите от страна на Управлението за федерален резерв на САЩ тази седмица ще забави още повече ръста на световната икономика.

 

Петролът на ОПЕК спадна леко до 97,30 долара за барел

Известна надежда за нов ръст на търсенето дава облекчаването на ковид ограниченията в 21-милионния югозападен китайски град Чънду.

Въпреки опасенията за бъдещето на световната икономика главният изпълнителен директор на Кувейтската петролна корпорация съобщи вчера, че засега няма спад на заявките и Кувейт продължава да добива и продава петрол в съответствие с квотата си от 2,8 милиона барела дневно.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини