Изтече крайният срок на офертата за американските танкери с втечнен газ

  • 19 август 2022 18:18

  • 832
  • 3
Изтече крайният срок на офертата за американските танкери с втечнен газ
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Изтече крайният срок, в който служебният кабинет трябваше да даде отговор на американската компания "Шиниър" дали приема офертата им за доставка на 7-те танкера втечнен газ, уговорена от предишното правителство.

В 19.00 часа министърът на енергетиката Росен Христов ще даде брифинг по темата. 

По-рано днес председателят на Кризисния щаб, вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев заяви, че се търси най-добрата оферта. Анализатори предупредиха, че това е грешен ход, тъй като с всеки ден цената на синьото гориво се покачва.

Транспортният министър: Нашата цел е да осигурим необходимите количества газ на най-добрата и оптимална цена

"Нашата цел е да осигурим необходимите количества газ на най-добрата и оптимална цена, защото тя се плаща от всички нас, от бизнеса и от хората, и призовавам за по-малко идеология по тези теми, защото идеологията не храни хората, нито топли хората, нито помага на индустрията да работи. Тя е за едно друго поле на действие и призовавам да бъдем малко по-прагматични в това отношение", заяви Христо Алексиев.

"Ако правителството се опитва да намери нови оферти и се притеснява за въпросните 7 танкера, че няма да има слотове, то и за новите оферти важи абсолютно същото. Освен, ако не намери търговец, който е готов да достави конкретните количества направо в България, вместо в терминала за регазификация, в който ситуацията вече е по-различна. Но, разбира се, тогава и условията ще бъдат други", каза Калоян Стайков от Института за енергиен мениджмънт.

Мая Йорданова
832 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анонимен

2022.08.19 | 18:49

1
От глупаците на Радев какво да очакваме?
ИМА ГОЛЕМИ МЕРАЦИ

2022.08.19 | 19:16

3
БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ПРЕВЪРНАТА В РУСКА ТЕРИТОРИЯ, НО И ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СТАНЕ!

2022.08.19 | 18:55

2
Да не фалират държавата и да я превърнат в територия.Това трябва да очакваме....

Добави коментар

Водещи новини