Петролът поевтиня заради влошените перспективи за търсенето, но се насочва към седмична печалба

  • 12 август 2022 10:26

  • 554
  • 0
Петролът поевтиня заради влошените перспективи за търсенето, но се насочва към седмична печалба
© Pixabay

Котировките на петрола се понижиха днес в азиатската търговия на фона на несигурна перспектива за търсенето, но пазарът се насочва към седмични печалби, след като опасенията от рецесия отслабнаха, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, чиято цена е референтна за Европа, поевтиняха с 49 цента или 0,5 на сто до 99,11 долара за барел. Брентът се движи към седмична печалба от 4 на сто, компенсирайки част от спада с 14 на сто, отчетен за миналата седмица.

Американският лек суров петрол изгуби 50 цента или също 0,5 на сто до 99,11 долара за барел.

МАЕ: Петролът става по-търсен вместо скъпия газ

Несигурността ограничава ръста на цените, в момент когато инвеститорите следят противоположните оценки за търсенето на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и Международната агенция по енергията (МАЕ).

"По-премерените движения в цените на петрола от юни досега предполагат, че някои съмнения остават в контекста на неясните перспективи за търсенето", коментира Йеап Джун Ронг, пазарен стратег в платформата за борсова търговия Ай Джи (IG).

По думите му компромисът за увеличаване на добива може да продължи да ограничава възходящата ценова тенденция при петрола, като се очаква психологическа линия на съпротива за Брента от 100 долара за барел.

Виолета Симеонова
554 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини