Петролът спадна под заплахата за нови локдауни в Китай

  • 18 юли 2022 09:54

  • 571
  • 0
Петролът спадна под заплахата за нови локдауни в Китай
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола на азиатските пазари днес спаднаха, след като ръстът на новите случаи на КОВИД-19 в Китай породи опасения от налагането на нови локдаун ограничения и съответно до спад на търсенето на петрол, предаде Ройтерс. Китай е най-големият вносител на черно злато в света.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през септември загубиха 1,47 долара или 1,5 на сто до 99,69 долара за барел, след като в петък бяха поскъпнали с 2,1 на сто.

Американският лек суров петрол спадна с 1,54 долара или 1,6 на сто до 96,05 долара за барел при ръст от 1,9 в петък.

Китай съобщи за нови 691 случая в събота при 547 предния ден. Случаите на местно предаване на заразата са най-много от 23 май досега, предаде БТА.

Петролът на ОПЕК спадна до 104 долара за барел

Пазарите следят и развитието около газопровода "Северен поток-1", който е спрян за профилактика, но трябва да заработи отново на 21 юли. Западни правителства и компании не изключват спирането на подаването на газ по тръбата да бъде удължено, което сериозно ще засегне най-вече Германия и може да вкара икономиката й в рецесия.

Същевременно американският президент Джо Байдън не успя да убеди Саудитска Арабия да увеличи добива на суров петрол, което задържа цените на високо ниво.

Последвайте канала на

Калина Христова
571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини