Има ли повишен интерес след отстъпката от 25 ст.?

  • 14 юли 2022 09:19

  • 816
  • 2
Има ли повишен интерес след отстъпката от 25 ст.?
© Pixabay

Пети ден след като държавната отстъпка от 25 стотинки за литър влезе в сила, граждани сигнализират за нередности. В дадени обекти отказват да таксуват с отстъпка, ако зареденото гориво не бъде заплатено в брой. Както и че на собствениците на лизингови автомобили помощта е отказана, защото превозното средство се води на частна фирма, а не на физическо лице. 

От Асоциацията на българските търговци, производители и вносители на горива отчитат още, че близо 1/3 от малките бензиностанции не могат да се включат в кампанията поради липса на финансиране. Това каза за Нова телевизия Георги Паничарски, член на УС на Асоциацията. 

По думите му няма и особено голям ръст на желаещите да се възползват от помощта. 

“Повишен интерес или търсене няма. Нормални са зарежданията”, каза Паничарски. 

Според него предложението за таван от 2,70 на цените на горивата също не е възможно да бъде въведен.

Венко Сабрутев: Таван от 2.70 лв. на горивата ще фалира всички търговци

“Това е предизборно говорене”, смята Паничарски. “Финансирането на една такава загуба не е заложена в бюджета.Към днешна дата това е невъзможно, според мен”, поясни той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
816 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.14 | 15:31

2
и защо сега прехвърлят вината на търговците! много е лесно да гласуваш нещо и после всеки да се оправя както може! плюс това решението е на бензиностанциите дали да предоставят отстъпката!
Еми...

2022.07.14 | 09:41

1
"Както и че на собствениците на лизингови автомобили помощта е отказана, защото превозното средство се води на частна фирма" - тия тъпи ли са, още отначало се знаеше, че отстъпките важат само за частни коли.

Добави коментар

Водещи новини