Отстъпки за горивата по бензиностанциите във Франция

  • 30 юни 2022 10:29

  • 870
  • 0
Отстъпки за горивата по бензиностанциите във Франция
© Pixabay

Под натиска на френското правителство да направи повече, за да помогне на потребителите да се справят с по-високите енергийни разходи, енергийният гигант TotalEnergies обяви в четвъртък отстъпки от цените на по бензиностанциите на френските магистрали, съобщава БНР, цитирсйки Ройтерс.

Френската енергийна група заяви, че ще предложи отстъпка от 0,12 евро на литър гориво по бензиностанциите на автомагистралите във Франция от 1 юли до 31 август. Това ще доведе до обща отстъпка в бензиностанциите на TotalEnergies от 0,30 евро на литър с оглед на вече съществуващата френска държавна отстъпка от 0,18 евро за литър гориво.

Правителството на президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова преди дни TotalEnergies да направи повече, за да помогне на хората да се борят с нарастващите сметки за енергия, тъй като цените се покачиха рязко след нахлуването на Русия в Украйна.

"От няколко месеца нарастващите енергийни разходи тласкат цените на горивата и натежават върху покупателната способност на хората във Франция, особено на тези с най-малко разходи, за които автомобилът е необходима за придвижване", посочиха от TotalEnergies.

"В отговор на това TotalEnergies отново поема ангажимент към своите клиенти във Франция с тази лятна отстъпка, която се очаква да достигне около 17 милиона души".

Десислава Станева
870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини