Високите цени на горивата в Гърция изправят бензиностанции и други бизнеси пред фалит

  • 30 май 2022 16:13

  • 1030
  • 0
Високите цени на горивата в Гърция изправят бензиностанции и други бизнеси пред фалит
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Скъпите горива засягат все повече области на икономиката в Гърция.Туристи се отказват да почиват на места с много скъп бензин, шофьори на товарни камиони молят познати да им заредят гориво с отсрочено плащане, а сладкарници са пред фалит, съобщи БНР.

Цената на бензина се покачва всеки ден според собствениците на бензиностанции в Гърция. Днес на остров Милос достигна 2 евро и 65 цента, а дизелът е малко над 2 евро за литър. При тези цени ще фалираме всички бензиностанции, прогнозират със страх собствениците. Фирмите за коли под наем са с много малко резервации въпреки силния туристически сезон. На много места в Гърция бензинът ще нанесе голяма щета на туристическия сектор по мнение на туроператорите.

Отстъпки и мерки: Ще продължават ли да растат цените на горивата?

В Солун все по-често се оплакват, че клиенти бягат, без да платят. Шофьорите избягват и бензиностанции с по-ниски цени, защото се съмняват, че продават разредено горовото .Да се спре нелегалният внос на горива и разредители, настояват от съюза на търговците на горива.

Днес собствениците на фурни и сладкарници съобщиха, че скъпите горива и цените на материалите водят до фалиране на голяма част от тях.

Теодора Александрова
1030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини