Петролът поскъпна преди Европейския съвет и срещата на ОПЕК

  • 30 май 2022 09:55

  • 473
  • 1
Петролът поскъпна преди Европейския съвет и срещата на ОПЕК
©
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола се повишиха двумесечен максимум днес, докато инвеститорите изчакват дали лидерите на ЕС ще постигнат споразумение за забрана на руския петрол преди срещата им, посветена на  налагането на шести пакет санкции срещу Москва заради нахлуването в Украйна, предаде Си Ен Би Си. 

Същевременно страните от ОПЕК ще проведат днес в Женева месечното си заседание. 

Фючърсите на сорта Брент, който е референтен за Европа, поскъпна с 46 цента или 0,4 на сто до 19,89 долара за барел, а американският лек суров петрол прибави 60 цента или 0,5 на сто до 115,67 долара, увеличавайки солидните печалби от миналата седмица. 

Лидерите на ЕС се събират днес и утре, за да обсъдят засилване на санкционния натиск срещу Русия. 

ЕС ще се опита да постигне единодушие по предложението за петролно ембарго срещу Русия

Евентуална забрана на руския петрол ще увеличи недостига на доставки на световния пазар на фона на нарастващото търсене на горива преди началото на пиковия за пътуванията летен сезон в САЩ и Европа. 

Вчера европейските правителства не успяха да договорят петролно ембарго, но преговорите продължават като, се търси компромис петролните доставки да бъдат забранени по море, но да се разрешат доставките по петролопроводи да продължат. 

Калина Христова
473 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.05.30 | 11:24

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини