Турският електромобил TOGG излиза на пътя в началото на 2023 г.

  • 18 май 2022 15:01

  • 1141
  • 1
Турският електромобил TOGG излиза на пътя в началото на 2023 г.
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Първият турски електромобил TOGG ще се включи в пътния трафик още в началото на следващата година, съобщи председателят на Съюза на турските борси и палати Рифат Хисарджъклъоглу, цитиран от БТА.

Електрическият автомобил ще излезе на пътя през първото тримесечие на следващата година, а на 29 октомври т.г., когато е националният празник на Турция, ще се състои церемония с участието на президента Реджеп Тайип Ердоган по откриването на завода на TOGG, каза Хисарджъклъоглу.

Финансов стимул за покупка на електромобили би увеличил търсенето и броя им у нас

Турската марка автомобили TOGG бе класирана наскоро на шесто място сред най-добрите марки на технологичното изложение CES 2022. 

Компанията TOGG беше основана официално през юни 2018 г. под ръководството на Съюза на турските борси и палати и в сътрудничество между компаниите Anadolu Group, BMC, Root Group, Turkcell и Zorlu Group. Предвижда се изграждането на няколко модела леки коли, всички от които електрически - SUV, b-SUV, sedan, c-hatchback и b-MPV. 

Автомобилостроителният завод, където ще се създават колите, се намира в окръг Бурса, като годишно се очаква капацитетът му да достигне до 175 хиляди броя.

Мая Йорданова
1141 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
николов-

2022.05.18 | 15:20

1
дайте тт данни.

Добави коментар

Водещи новини