"Фолксваген" спира производството в три завода в Китай заради скок на случаите на COVID-19

  • 14 март 2022 13:51

  • 1276
  • 0
"Фолксваген" спира производството в три завода в Китай заради скок на случаите на COVID-19
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Германският автомобилостроител "Фолксваген" временно е спрял производството в три от обектите си в Китай заради новия локдаун, наложен в североизточния град Чанчун на фона на скока в случаите на COVID-19, предаде ДПА. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32768

Заводите, които оперират съвместно с китайския партньор Еф Ей Дабъл ю, ще останат затворени поне до сряда по заповед на властите, каза говорител на "Фолксваген" в Пекин.

Засегнати са завод на "Фолксваген", завод за компоненти и завод на "Ауди".

Спирането на операциите не означава автоматично, че ще има намаляване на броя на произведените превозни средства, съобщи компанията.

Принудителното спиране на производствения процес може да бъде компенсирано на по-късен етап например с допълнителни смени, ако няма по-дългосрочно затваряне. 

Властите в Чанчун наложиха локдаун в 9-милионния град в петък, след като броят на новозаразените с COVID-19 нарасна значително през последните няколко дни. Те наредиха и масови тестове на цялото население. 

Антирекорд от новозаразени с COVID-19 бе регистриран в Китай

Заразяванията с коронавирус в Китай отново нараснаха, след като преди три седмици имаше само няколко десетки случая на ден.

Китай се придържа към строга нулева COVID стратегия, като отговаря на всеки скок на случаите на регионално ниво с полицейски часове, масово тестване, транспортни ограничения и карантина, припомня ДПА. Освен това страната в голяма степен се е изолирала, отбелязва БТА. 

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини