Светослав Делчев от "Булгаргаз": Конкретен икономически интерес стои зад атаките срещу дружеството

  • 09 януари 2022 18:32

  • 1522
  • 3
Светослав Делчев от "Булгаргаз": Конкретен икономически интерес стои зад атаките срещу дружеството
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

България получава максимално възможното количество азерски газ от точката, от която се снабдява към момента. Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ Светослав Делчев, независим член на съвета на директорите на „Булгаргаз“.

Той опроверга обвиненията, че "Булгаргаз" не е заявил максимално възможните количества синьо гориво от Азербайджан. Делчев обясни, че заради липсата на връзка с Гърция, страната ни няма как да получи повече от една трета от договореното, защото това е възможното количество газ, което можем да получим от точката, през която се снабдяваме в момента.

"Заради закъснялото изграждане на газопровода до Гърция България търпи негативи", изтъкна Делчев.

"Булгаргаз": През последните седмици сме обект на безпрецедентна и непочиваща на факти атака

Страната ни продължава да купува азерски газ на договорените цени, но азерският доставчик не поема никакъв ангажимент към тези доставки, защото България няма как да ги получи през договорената точка - несъществуващата все още газова връзка с Гърция.

"Тоест - може да ги получим, може и да не ги получим", поясни Делчев.

Светослав Делчев изтъкна, че подозира конкретен икономически интерес зад атаките срещу дружеството от последните седмици.

По-рано днес съветът на директорите на "Булгаргаз" излезе с позиция срещу "безпрецедентната и непочиваща на факти атака и дезинформационна кампания, които създават съмнения за злонамереност и обслужване на икономически интереси извън тези на държавата, битовите потребители на природен газ и българската индустрия".

"Познавам лично премиера Кирил Петков и съм убеден, че той няма да попадне в капана, който в момента му готви въпросният частен интерес", предупреди Делчев.

Той изтъкна, че очаква нова атака срещу "Булгаргаз" на тема защо дружеството не е спряло газа на "Топлофикация - София". По думите му вече има такива запитвания.

Светослав Делчев изтъкна, че "Булгаргаз" няма как да спре синьото гориво на "Топлофикация - София", защото освен че по този начин ще ощети над милион софиянци, ако спре газа на "Топлофикация - София", би трябвало да спре подаването на синьо гориво и към РВД, Летище - София и съседен завод за стъкло.

Мая Йорданова
1522 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ПУТИ

2022.01.12 | 20:02

3
И ПРОТЕСТИТЕ В РУСКИЯ КЕНЕФ ОКЛО БАЛКАНА СЕ ПРОВЕЖДАТ ВИНАГИ ПО КРЕМЪЛСКИ СЦЕНАРИЙ ***** ГОЛЯМАТА НАГРАДА,ЗА КОЙТО МИ ПОСОЧИ ПО ГНУСНА ГЮВЕНДИЯ ОТ РАШКОВ ИЗ МЕЖДУ ВСИЧКИТЕ СВИНЕ НА ГЕРГОВ!!!...РЕКЕТА ЗА КРЕМЪЛ,КОЙТО НИ ПРОБУТВА НАЙ СКЪПАТА ГАЗ В СВЕТА КОЯТО ТОЙ ГРАБИ ОТ КОЛОНИИТЕ СИ. СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ,ТУРЕНИ ОТ РУСКАТА ВЕЩИЦА МУТРАФОНОВА ПЪЛНЯТ ГУШАТА НА КРЕМЪЛ. СКОРО ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ, ПАК ДА СМЕ ОФИЦИАЛНО БАЛКАНСКАТА ДУПКА НА ОСРАНИЯ КРЕМЪЛСКИ КЕНЕФФФФ...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА*********
ПУТИ

2022.01.12 | 19:13

2
РЕКЕТА ЗА КРЕМЪЛ,КОЙТО НИ ПРОБУТВА НАЙ СКЪПАТА ГАЗ В СВЕТА КОЯТО ТОЙ ГРАБИ ОТ КОЛОНИИТЕ СИ. СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ,ТУРЕНИ ОТ РУСКАТА ВЕЩИЦА МУТРАФОНОВА ПЪЛНЯТ ГУШАТА НА КРЕМЪЛ. СКОРО ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ, ПАК ДА СМЕ ОФИЦИАЛНО БАЛКАНСКАТА ДУПКА НА ОСРАНИЯ КРЕМЪЛСКИ КЕНЕФФФФ...
аууу ,каква почтенност

2022.01.09 | 20:45

1
Къде е герберският,,капацитет"от съвета на директорите Дуков,поне е дин път да вземе отношение от 2015до сега?Беше се наредил на опашката и за депутат.

Добави коментар

Водещи новини