Путин: Въвеждането в експлоатация на “Северен поток 2” ще стабилизира цените в Европа

  • 29 декември 2021 20:44

  • 2850
  • 3
Путин: Въвеждането в експлоатация на “Северен поток 2” ще стабилизира цените в Европа
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Въвеждането в експлоатация на газопровода “Северен поток 2” ще стабилизира цените на синьото гориво на европейския пазар. Това заяви руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През на среща с изпълнителния директор на “Газпром” Алексей Милер, предаде БНР.

Алексей Милер докладва на Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, че "Северен поток 2” е напълно готов за работа, след като днес беше запълнена със синьо гориво и втората тръба на газопровода.

Москва критикува газовите доставки от Германия за Полша

Путин увери, че въвеждането в експлоатация на съоръжението с годишен капацитет 55 милиарда кубически метра ще доведе по поевтиняване на газа в европейските страни, включително в Украйна.

"Безспорно този нов допълнителен маршрут ще помогне за стабилизирането на цените на европейския пазар", заяви Путин и добави, че сега думата имат европейците.

В момента газопроводът “Северен поток 2” е в процес на сертификация. Наскоро руският вицепремиер Александър Новак изрази надежда, че процедурата ще завърши в средата на следващата година.

Мая Йорданова
2850 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.31 | 08:06

3
Вън руските окупатори от Европа

2021.12.30 | 07:37

2
Европа кляка на пияницата защото управниците и са тъпи, беездетни педали! Спират всичките си източници на енергия, после олеле......
Катана Катана

2021.12.30 | 06:51

1
ако не знаете,шеф на северния поток е бившия социалдемократ и канцлер на Германия,Герд Шръодер, Путин му бе обещал поста още по време на канцлерството,заплатата му е 40 хиляди евра,че как няма да пуши пури от 200 долара всяка. социалист ли е удари му шамар,хич не го жали кафето и да е в света.

Добави коментар

Водещи новини