Министър Лорер се срещна с ръководството на Фонда на фондовете

  • 20 декември 2021 16:18

  • 560
  • 2
Министър Лорер се срещна с ръководството на Фонда на фондовете
© Булфото (архив)

Осъществяването на цялостен, детайлен одит на системите за управление и контрол и дейността на "Фонд мениджъра на финансови инструменти в България" ЕАД /ФМФИБ/ - Фонд на фондовете, до момента, с оглед идентифициране на възможностите за повишаване на ефективността и подобряване на репутацията на дружеството, е обсъдил министърът на иновациите и растежа Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава на среща с ръководството на Фонда на фондовете, съобщиха от министерството.

Към настоящия момент ФМФИБ ЕАД е обект на планова одитна проверка от Изпълнителната агенция "Одит на средствата от Европейския съюз". Министърът на иновациите и растежа и Съветът на директорите на ФМФИБ са се съгласили, че резултатите от проверките ще установят ефективността от дейността на дружеството до момента и ще предоставят възможност за въвеждането на допълнителни подобрения и добри практики.

Коментирани са били мерките по установяване на максимална прозрачност при работата на Фонда, като например публичното обявяване на крайните получатели на финансови инструменти и стартиралите заседания на т.нар. консултативен съвет, където участват всички контрагенти, чийто принос би увеличил добавената стойност при имплементирането на финансовите инструменти в България.

По време на срещата особено внимание е било отделено на възможностите и предизвикателствата пред дейността на Фонда при структурирането на финансови инструменти за новия програмен период 2021-2027, предвид ролята му в управлението на ресурсите от Европейските структурни и инвестиционни фондове в България. Подробно са били обсъдени и възможни подходи за тяхното преодоляване.

Даниел Лорер с прогноза: Натискът на инфлацията ще започне да намалява от следващата година

Министър Лорер се е запознал и с анализ на ситуацията по отношение темпа на прилагане на финансовите инструменти по съществуващите мандати, договорени с Оперативните програми в страната, възлизащи на приблизително 1,3 млрд. лв.

Напредъкът на започналата реорганизация на структурата за подобряване на процесите в дружеството и оптимизирането на бизнес модела на Фонда също е бил обсъден.

Константин Тодоров
560 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.20 | 17:27

2
Аврей
Еми...

2021.12.20 | 17:12

1
Зареждат се за новото големо гепене, да не са ходили на избори бадява?

Добави коментар

Водещи новини