Панаирът на киселото мляко в Разград получи признание от международната фолклорна организация CIOFF

  • 24 ноември 2021 15:16

  • 1045
  • 1
Панаирът на киселото мляко в Разград получи признание от международната фолклорна организация CIOFF
© bulphoto (архив)

Панаирът на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти, организиран от Община Разград, е удостоен със Статут CIOFF International Festival за периода 2021-2030 година, съобщават от общинската администрация.

Признанието за културното събитие е получено на завършилия преди дни 50-и юбилеен Световен конгрес на CIOFF в унгарската столица Будапеща. CIOFF е акредитирана към Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО за опазване на Нематериалното културно наследство на човечеството.

Започва Панаирът на киселото мляко в Разград

От организираните от CIOFF в целия свят над 1000 фестивала, подобен статут имат 230 събития, уточняват от общината. Разградският Панаир на киселото мляко получава този престижен статут за втори път, като първият бе през 2011 година. Това е признание, както за високото професионално ниво на организацията на събитието, така и за публиката, която вече 19 години посреща сърдечно фолклорни състави от всички континенти, коментираха от общината.

В продължение на три дни през месец юли всяка година разградският арт фестивал събира на една сцена фолклорни изпълнения от различни държави. Домакините от Община Разград представят на своите гости и как се съхраняват местните традиции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1045 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.24 | 18:52

1
идвам от страната на киселото мляко и от град в който пyтките ги мажат с ако

Добави коментар

Водещи новини