Парфюми втора ръка изкушават купувачи

  • 19 октомври 2021 10:22

  • 16709
  • 0
Парфюми втора ръка изкушават купувачи
© Pixabay

Нова мода залива сайтовете за колективно пазаруване. Български потребители масово се опитват да пробутат старите си маркови парфюми на половин цена. За да се разделят с ароматната течност, продавачите предлагат и дребен козметичен подарък.

Артикулите се дават на дребно, а интересът към тях е засилен. Според търговците това се дължи на икономическата криза и на факта, че много хора не могат да си позволят подобен скъп артикул.

Оригиналната козметика върви най-малко между 15 и 30 лева за флакон. В повечето случаи цената е наполовина по-ниска от редовната сума. Продавачите гарантират, че уханието не е реплика и желаят да продадат парфюма само с цел разчистване на нощното шкафче.

Най-скъпият парфюм беше представен в Дубай

Към подобни оферти обаче винаги трябва да се подхожда с внимание, смята Крисия Павлова, търговец на парфюмерия и козметика.

Винаги имайте едно наум. Не се доверявайте така лесно на обяви в интернет с неясен произход, съветва експертът пред Novini.bg.

По думите ѝ потребителите трябва да изискват данни за срока на годност на стоката. Сред важните елементи е и оригиналната опаковка на продукта, както и информация за мястото, откъдето е закупен.

Парфюмът "№5" на "Шанел" навършва 100 години

Въпреки всичко специалистите съветват козметика да се закупува само от регламентираните за търговия места.

Осъществяването на подобни изгодни сделки всъщност може да излезе много скъпо на крайния потребител, тъй като крият риск за здравето, поясни Павлова.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
16709 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини