Летищата във Варна и Бургас получиха здравна акредитация от Международния съвет на летищата

24 март 2021 10:49

Летищата във Варна и Бургас получиха здравна акредитация от Международния съвет на летищата
© Getty Images/Guliver (архив)
319 0

Летищата във Варна и Бургас станаха първите в страната удостоени със здравна акредитация от Международния съвет на летищата, съобщиха от пресцентъра на оператора "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22460

Сертификатите за здравна акредитация на летищата потвърждават усилията в посока прилагане на противоепидемични мерки, с цел да се осигури обезопасена от COVID-19 среда и безпроблемен престой на двете летища. Всички аспекти на внедрените мерки за здраве и безопасност, прилагани на черноморските летища бяха разгледани и оценени, според подробната информация в над 60 направления изложена в доклада, уточняват от пресцентъра на оператора на летищата.
Двете аерогари ясно демонстрираха прилагането на най-добрите практики в индустрията по отношение на различните направления, включително почистване и дезинфекция, здравен контрол, физическо дистанциране, защита на персонала и пътниците, преконфигуриране на летищните пространства, комуникации и информираност.

"Особено съм щастлив и горд от това признание, което награждава положените от нас усилия, да осигурим безопасност и сигурност на всички наши пътници и служители, по време на кризата COVID-19 в страната. Особено съм благодарен за ангажираността на колегите на нашите черноморски летища през този изключителен период от време, което се стремим успешно да управляваме заедно", е коментирал главният изпълнителен директор на дружеството Франк Кванте, цитиран от пресцентъра.

Пътници живеят в транзитната зона на летище от седмици заради COVID мерките

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22460

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
319 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини