При цена от 32.16 лв. за мегаватчас се продава природният газ

02 март 2021 16:07

При цена от 32.16 лв. за мегаватчас се продава природният газ
© gettyimages
1256 0

При цена от 32.16 лв. за MWh/d до момента продадени 1 200 MWh/d природен газ в сегмента "пазар ден напред", показват данните /към 16.00 часа/ от търговията днес на платформата на "Газов Хъб Балкан".

Сделките са за утрешен ден на доставка /3 март/.

Природният газ поевтинява

В сегмента "пазар в рамките на деня" последните сделки са от 1 март, за когато са продадени 140 MWh/d за 31.11 лв. за MWh/d. В този сегмент за днес все още не са сключени нови сделки. На месечна база за март са продадени 938 091 MWh природен газ на средна цена от 28.74 лв. за MWh. Тази цена е с 5.52 процента по-ниска от февруарската.

Данни за месечни сделки се публикуват при наличието на не по-малко от 4 сделки за съответния период с оглед запазване на конфиденциалността по сделките на неанонимния дългосрочен сегмент и отразяват информацията за всички сделки, сключени или регистрирани за сделки с период на изпълнение равен или по-голям от календарен месец, с изключение на сделките по Програмата за освобождаване на газа.

Във връзка с наличието на гъвкавост на сделките с период на изпълнение над 30 дни по отношение на количество и цена, в т.ч. наличието на сделки с договорена цена, определена по формула или свързана към референтна цена или цена, базирана на хъб, публикуваните данни отразяват информацията по сделките налична към датата на тяхното сключване и/ или регистрация, се уточнява в сайта на "Газов Хъб Балкан".

Мая Йорданова
1256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини