КЕВР разреши продажбата на ЧЕЗ

  • 19 януари 2021 14:35

  • 937
  • 3
КЕВР разреши продажбата на ЧЕЗ
©

Комисията за енергийно и водно регулиране прие Решение за даване на разрешение на „ЧЕЗ“ а.с. да се разпореди с притежаваните от него 67% от акциите от капитала на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, като ги продаде и прехвърли на дружеството от групата „ЕВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ“ АД - „Ийстърн Юропиън Електрик Къмпъни“ б.в. , съобщават от енергийния регулатор.

Съгласно Закона за енергетиката КЕВР разрешава сделки по разпореждане с дялове и акции, представляващи повече от 20 на сто от капитала на търговски дружества, които осъществяват лицензионна дейност по пренос и разпределение на електрическа, топлинна енергия или природен газ, с оглед гарантиране сигурността на доставките, защитата на националната сигурност и обществения ред.

ЧЕЗ Разпределение: Спазваме всички регулаторни норми за присъединяване на нови клиенти

Комисията се произнася след влизането в сила на всички други необходими разрешения и одобрения, свързани със сделките. В хода на образуваното административно производство по подаденото от „ЧЕЗ“ а.с. заявление, Комисията се произнесе въз основа на постъпили становища от Министерство на вътрешните работи, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция за национална сигурност, Министерството на енергетиката и Комисията по финансов надзор.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд София – град в 14-дневен срок.

Novini.bg
937 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.01.19 | 16:51

3
Това са стратегически суровини, които ТРЯБВА ДА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ !!!!!
Маркс

2021.01.19 | 15:46

2
Не е ли по-добре да се национализира ??
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.19 | 15:44

1
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА

Добави коментар

Водещи новини