И трите водещи индекса на Уолстрийт приключиха на рекордно високо равнище

  • 05 декември 2020 07:33

  • 688
  • 0
И трите водещи индекса на Уолстрийт приключиха на рекордно високо равнище
© Gettyimages (архив)

И трите водещи индекса на Нюйоркската фондова борса приключиха седмицата на рекордно високо равнище, предадоха световните агенции.

ДПА отбелязва, че пазарът се е настроил оптимистично заради новите очаквания за пакет за стимулиране на американската икономика и окуражаващите знаци за предстоящата ваксинация срещу COVID-19, пренебрегвайки лошите данни за заетостта в САЩ.

Промишленият индекс Дау Джоунс се повиши с 0,83 процента до равнище от 30 218 пункта при затварянето на фондовата борса. По-широкообхватният Стандард енд Пуърс 500 добави 0,88 процента до 3699 пункта, а този на високотехнологичните дружества Насдак нарасна с 0,7 процента до 12 464 пункта.

Два от трите водещи индекса на Уолстрийт приключиха седмицата на рекордно високо равнище

И трите равнища са рекордни. Дау Джоунс приключи на ниво над 30 000 пункта за втори път през последните десет дни, посочва Франс прес.

БТА отбелязва, че в края на септември е започнал период на повишаване на котировките на Уолстрийт. Оттогава индексът Стандард енд Пуърс 500 е добавил над 13 процента.

Американските държавни облигации поевтиняха рязко, като доходността на тези с падеж след десет години се повиши чувствително до 0,97 процента от 0,90 процента ден по-рано. Инвеститорите продаваха държания от тях дълг, придобили по-голяма увереност, че предстоящата ваксинация на населението и помощта, която ще осигури администрацията на избрания за президент на САЩ Джо Байдън, ще доведат до икономическо възстановяване.

Novini.bg
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини