Срив в износа на българско вино за Китай

България е изнесла едва шест литра вино за Китай през септември тази година - съобщава на интернет страницата си Българско-китайската търговско-промишлена палата.

За сравнение през 2019 г. експортът в същия месец е бил над 40 хиляди литра за над 280 хиляди щатски долара. Според неправителствената организация една от причините за това е неефективното харчене на европарите за реклама на винения сектор в трети страни.

ДФЗ започва прием по подмярка "COVID 3"

Данните на китайските митници за първите девет месеца на годината показват, че България е експортирала близо 110 хиляди литра вино, което е четири пъти по-малко в сравнение със същия период на 2019 г. Особено показателен е септември, когато 6 литра българско вино са влезли в провинция Съчуан, което позволява поименно да се каже кои граждани на Китай са консумирали българско вино тази есен, иронизират от Българо-китайската търговска палата.

За същия период Аржентина е увеличила с 50% износа си на вино към Китай. През септември тази година Франция е изнесла над 8 милиона литра, следвана от Испания с близо 3 милиона литра вино. Сред традиционните износители на вино единствено Швеция се представя по-зле от България с изнесен 1 литър за 80 йоана, посочват от организацията, която се позовава на данни от китайските митнически власти.

Коментари

  1. 2020.11.18 | 21:07
    Преди две години неграмотни мутреси правиха реклама за България за милиони, но объркаха планините ни с тези в САЩ. Сега от икономия си пълнят чекмеджетата с пари и злато. В същото време прахосват милиарди заеми за некачествено въоръжаване.
  2. 2020.11.18 | 10:04
    Шест литра? То ще контрабанда
  3. 2020.11.17 | 17:10
    поредният загубен ОГРОМЕН пазар...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет