-
04 септември 2020 08:30
- 1251
- 1
„Пещерска“ ракия посреща гроздобера с още 1000 дка българско грозде. Така насажденията, от които се бере роден плод за любимата ракия на милиони българи вече са над 20 000 дка. Това споделиха от „ВП Брандс Интернешънъл“ по повод тазгодишната беритба, като допълниха, че очакват изключително ароматно грозде заради големите амплитуди между дневните и нощните температури.
„Горди сме с това, което постигаме, въпреки предизвикателствата, пред които ни постави 2020 г. Инвестирахме и ще продължаваме да влагаме средства в развитието на лозята ни, в техниката, в хората, които правят нашите прекрасни продукти, защото това е печелившата формула, превърнала марката „Пещерска“ в еталон и барометър за истинска българска ракия“, допълниха от компанията.
Заслугите за отглеждането, обработката и контрола на лозята са на експертен екип от енолози и агрономи, който прилага и развива най-новите световни практики. На всеки сорт се обръща специално внимание, бере се по определено време, обработва се по специфичен начин. А терените, на които са разположени насажденията на компанията са ексклузивно подбрани за създаването на най-качествените и ароматни напитки. Подборът е толкова прецизен, че гарантира добра реколта, независимо от климатичните условия.
„Пещерска ракия“ се произвежда при затворен цикъл, чрез който се дава гаранция за цялостния процес - от отглеждането и беритбата на гроздето, през преработката до бутилирането и разпространениението на крайния продукт в търговската мрежа.
Според експертите на „ВП Брандс Интернешънъл“ важна част в производствения цикъл на една качествена напитка е създаването и отлежаването на гроздовия дестилат. Част от него, отлежава между 3 и 6 месеца в специални дъбови бъчви, като впоследствие се купажира с останалия гроздов дестилат, за да добие напитката още по-плътен вкус и наситен аромат. И така след крайната обработка се получава най-обичаната българска ракия „Пещерска“ гроздова, позната с високото си качество и неподражаем аромат.
Качествата на „Пещерска ракия“ се оценяват не само у нас, а и зад граница, където тя е многократен носител на отличия от световноизвестни дегустационни конкурси.
Последвайте канала на
(платено съобщение)
Свързани новини
Ботев (Враца) 1:0 Етър, червен картон за гостите
Крумовград и Славия кръстосват шпаги в ключов сблъсък
"Контра": Ще има ли интрига за титлата след Реал Мадрид - Барселона
Нагелсман реши да обърне гръб на Байерн и да остане начело на Германия
Ето при какви условия Италия и Германия могат да имат по шест отбора в ШЛ през следващия сезон
Григор Димитров остава в топ 10 поне до 6 май
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Стефан Димитров: Оставам външен министър
19 април 202415:53
Митов официално оттегли номинацията си за външен министър и пак захапа Радев: Доказа проруската си ориентация
19 април 202417:22
Освободени са трима заместник-министри
19 април 202417:28
Кирил Петков: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев
19 април 202415:35
ГЕРБ с изненадващ ход с доклада за договора с "Боташ"
19 април 202415:37
Ивайло Мирчев за "Боташ": Големите евроатлантически тигри ГЕРБ и ДПС станаха малки тигърчета
19 април 202417:47
Приеха още две бебета с коклюш в болницата в Кюстендил
19 април 202416:01
Първи случай на коклюш в Димитровград
19 април 202417:30
Доналд Туск: До няколко седмици ще се реши изходът от войната в Украйна
19 април 202415:36
2020.09.05 | 10:51