-
04 септември 2020 08:30
- 1259
- 1
„Пещерска“ ракия посреща гроздобера с още 1000 дка българско грозде. Така насажденията, от които се бере роден плод за любимата ракия на милиони българи вече са над 20 000 дка. Това споделиха от „ВП Брандс Интернешънъл“ по повод тазгодишната беритба, като допълниха, че очакват изключително ароматно грозде заради големите амплитуди между дневните и нощните температури.
„Горди сме с това, което постигаме, въпреки предизвикателствата, пред които ни постави 2020 г. Инвестирахме и ще продължаваме да влагаме средства в развитието на лозята ни, в техниката, в хората, които правят нашите прекрасни продукти, защото това е печелившата формула, превърнала марката „Пещерска“ в еталон и барометър за истинска българска ракия“, допълниха от компанията.
Заслугите за отглеждането, обработката и контрола на лозята са на експертен екип от енолози и агрономи, който прилага и развива най-новите световни практики. На всеки сорт се обръща специално внимание, бере се по определено време, обработва се по специфичен начин. А терените, на които са разположени насажденията на компанията са ексклузивно подбрани за създаването на най-качествените и ароматни напитки. Подборът е толкова прецизен, че гарантира добра реколта, независимо от климатичните условия.
„Пещерска ракия“ се произвежда при затворен цикъл, чрез който се дава гаранция за цялостния процес - от отглеждането и беритбата на гроздето, през преработката до бутилирането и разпространениението на крайния продукт в търговската мрежа.
Според експертите на „ВП Брандс Интернешънъл“ важна част в производствения цикъл на една качествена напитка е създаването и отлежаването на гроздовия дестилат. Част от него, отлежава между 3 и 6 месеца в специални дъбови бъчви, като впоследствие се купажира с останалия гроздов дестилат, за да добие напитката още по-плътен вкус и наситен аромат. И така след крайната обработка се получава най-обичаната българска ракия „Пещерска“ гроздова, позната с високото си качество и неподражаем аромат.
Качествата на „Пещерска ракия“ се оценяват не само у нас, а и зад граница, където тя е многократен носител на отличия от световноизвестни дегустационни конкурси.
Последвайте канала на
(платено съобщение)
Свързани новини
Джанлоренцо Бленджини: Голямата цел Лос Анджелис 2028 е изпълнима
Кириякос Георгиу разказа за премеждията си в Спартак (Варна)
Салах: Разочарован съм, по-скоро съм вън от Ливърпул, отколкото вътре
Щутгарт и Торино с интерес към Петко Христов
Руснаци напират за защитник на Левски
Крумовград ще пробва да открадне точки и от "Овча купел"
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
ГЕРБ: Лидерска среща - само за кабинет, Митов вече бил на "Кърниградска", ПП-ДБ искали да легитимират пред Запада управление с "Възраждане"
25 ноември 202411:59
"ПП-ДБ води символична битка за първото място": Има ли шансове за редовно правителство?
25 ноември 202412:58
Дончева: Ако същите „лавандулки“ се борят с Пеевски с една декларация за санитарен кордон, тя няма да свърши работа на никого
25 ноември 202413:10
Кънчо Стойчев: Радев е патриот и ще жертва мандата си, а не България
25 ноември 202414:00
Брюксел: България сама ще реши за контрола по границата с Румъния
25 ноември 202412:02
Водещите новини! Брутално нападение и насилие в столичен мол: 10 младежи с качулки бият служител – направил им забележка (и още…)
25 ноември 202413:17
Учители излизат на протест до две седмици, ако им замразят заплатите за 2025 г.
25 ноември 202413:37
Войната на Русия срещу Украйна доведе до нова ескалация между Запада и Москва
25 ноември 202413:44
„Ръката на мъртвеца“: Системата, която би могла да срине света, и гаранцията на Путин, че ще остане жив
25 ноември 202414:16
2020.09.05 | 10:51