Цените на петрола днес пак се понижиха

  • 19 август 2020 10:53

  • 538
  • 1
Цените на петрола днес пак се понижиха
© Pixabay

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската търговия. Опасенията на инвеститорите, че търсенето на горива в САЩ може да не се възстанови бързо на фона на буксуващите преговори по икономическите стимули след пандемията от новия коронавирус засенчиха съобщението за по-голямо от очакваното свиване на американските запаси, предаде "Ройтерс".

Играчите на пазара ще следят внимателно и ключовата министерска среща на основните производители на петрол днес по-късно.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 33 цента или с 0,7 на сто до 45,13 долара за барел, след като вчера поскъпна с 9 цента.

Американският лек суров петрол понижи котировките си с 21 цента или с 0,5 на сто до 42,68 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. Вчера този сорт петрол приключи сесията без промяна на цената.

Американските запаси са намалели с 4,3 милиона барела до близо 512 милиона барела. Анализаторите очакваха спад от 2,7 милиона барела през миналата седмица, сочат данни на Американския петролен институт.

Опасенията, свързани с търсенето, оказват натиск върху цената на петрола заради липсата на споразумение за американските стимули за икономиката и отлагането на търговските преговори между САЩ и Китай, коментира анализатор на петролния пазар, цитиран от "Ройтерс", предаде БНР.

Снощи президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че отлага преговорите със САЩ, допълвайки, че сега не иска да разговаря с Пекин.

 

Леко поскъпване на петрола

Последвайте канала на

Novini.bg
538 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.08.19 | 11:01

1
Само в България се покачват. :D

Добави коментар

Водещи новини