Сключена е първата сделка между компании от ОАЕ и Израел след дипломатическия пробив

  • 16 август 2020 15:12

  • 679
  • 1
Сключена е първата сделка между компании от ОАЕ и Израел след дипломатическия пробив
© pixabay

Компания от Обединените арабски емирства (ОАЕ) сключи споразумение за сътрудничество с израелска фирма. Това е първата такава сделка, откакто по-рано тази седмица двете страни се споразумяха да установят пълни дипломатически отношения, предаде БТА.

Компанията АПЕКС Нешънъл инвестмънт (APEX National Investment), чиято централа е в ОАЕ, се е договорила с израелската ТераГруп (TeraGroup) да развиват научните изследвания върху новия коронавирус, информира държавната агенция ВАМ.

Иран: Сделката между Израел и ОАЕ е нож в гърба на палестинците

Споразумението е подписано в Абу Даби от ръководителя на АПЕКС Халифа Юсеф Хури и от главния изпълнителен директор на ТераГруп Орен Садив.

Щастливи сме от това сътрудничество с ТераГруп, което се приема за първия бизнес, поставящ началото на търговски, икономически и ефективни партньорства между секторите на Емирствата и Израел, коментира шефът на АПЕКС. Сделката ще бъде от полза за всички в икономически план, особено при тези извънредни обстоятелства с разпространението на новия коронавирус, допълва директорът на ТераГруп.

Мая Йорданова
679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
777

2020.08.16 | 15:45

1
И една от последните.

Добави коментар

Водещи новини