БАБХ откри кашкавал с опасна бактерия

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието на бактерията Листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и несъответствие по физикохимичния състав в проба от сирене, взети при проверка в търговската мрежа в София през миналата седмица.

Наличие на Листерия моноцитогенес беше установена в кашкавал „Беленско” с партиден номер L060520, произведен от млекопреработвателно предприятие „Рафтис милк” ЕООД, съобщават от агенцията.

Унищожават кашкавал, произведен в неработещо предприятие

Произведено е количество от 595 кг. Гражданите, закупили кашкавал от същата партида могат да го върнат в магазина, от който са го купили. В проба от сирене е установено несъответствие по физикохимичния състав – неколкократно по-ниско съдържание на мазнини от обявеното от производителя.

По двата случая са предприети незабавни действия от Областните дирекции по безопасност на храните за спиране от продажба на партидите. В предприятието, произвело кашкавала, замърсен с Листерия, е извършена основна дезинфекция. На бизнес операторите са съставени актове по Закона за храните. Максималната финансовата санкция за двете нарушения съгласно законодателството е до 6 000 лева.

Коментари

 1. 2020.08.14 | 19:54
  паролата е МЕСО
 2. 2020.08.14 | 18:16
  И ако проверим собственика на фирмата на сто процента е свързан с БСП БКП ДС . Някои ако знае нещо по темата да пише да видя дали съм познал
 3. 2020.08.14 | 17:36
  У нас видя ли бг продукт веднага отива в боклука!
 4. 2020.08.14 | 17:06
  Е тва добре, но само Аз ли открих пожарникар, унищожител и грабител на собствения си народ?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет