България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа

Най-голям износ страната ни реализира в Германия, Румъния, Италия, Франция, Гърция и Полша, като най-бърз ръст в износа в периода 2014-2019 г. бележат велосипедите и мотопедите с помощен двигател. В тази група износът за 2019 г. възлиза на 196 млн. долара.

Според международно изследване България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа. Това е заявил Лъчезар Богданов - главен икономист в Института за пазарна икономика /ИПИ/, при представянето на онлайн форум на резултатите от изготвеното от Института Международно изследване и идентифициране на потенциални пазари за експортен растеж на българските малки и средни предприятия в избрани сектори, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/.

ИПИ се е фокусирал изцяло върху възможностите за малкия и среден бизнес в 54 продуктови групи с идентифициран висок потенциал, обхващащи 22 на сто от общия износ на България през 2019 г. и пазарите им в 27 страни.
Във форума са участвали представители на Министерството на икономиката и ИАНМСП.

Ползите от анализа са много, но данните от него ще спомогнат най-вече за адаптирането на предприятията в новосъздалите се икономически условия от пандемията COVID-19, е казал по време на форума изпълнителният директор на Агенцията Бойко Таков. Той е съобщил, че скоро ще започне проект за изготвянето на серия видео-уроци, насочени към собствениците на малък и среден бизнес, които ще представят теми, свързани с интернационализация и начините за осъществяване на износ.

Коментари

  1. 2020.06.26 | 17:51
    Не се разбира, за крадени велосипеди ли ???
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пазари

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет