Амазон започва производство на тестове за коронавирус

  • 10 април 2020 10:28

  • 649
  • 0
Амазон започва производство на тестове за коронавирус
© getty images

Най-голямата в света верига за онлайн търговия Амазон (Amazon) започна строителството на лаборатория за производство на тестове за коронавирус като част от инициативата за защита на служителите си, предаде ТАСС, позовавайки се на официалния блог на компанията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Започнахме да сглобяваме нужното оборудване за създаването на първата ни лаборатория и се надяваме скоро да започнем тестването на служителите ни, работещи на първа линия, посочва Амазон.

Удвоиха се жертвите на Covid-19 в Нова Зеландия

Плановете са служителите да бъдат проверявани редовно, включително и тези, които не проявяват симптоми на заболяването. По думите на представител на компанията инициативата е продиктувана от ограничения достъп до тестове за коронавирус, предаде БТА.

Докато нямаме ефективна ваксина, налична в милиарди дози, възможността за голяма капацитет за тестване би помогнала много, отбелязва компанията.

За изграждането на лабораторията са привлечени много специалисти на компанията, като се започне от научни сътрудници и ръководители на проекти до специалисти по снабдяването и инженери програмисти. Амазон не посочва конкретни срокове за завършване на строителството.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
649 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини