ВП Брандс Интернешънъл мина на денонощен режим за производство на спирт

„ВП Брандс Интернешънъл“ АД подпомага мерките за борба с COVID 19 в България, като за целта е пуснала пълния капацитет на фабриката си за производство на спирт от земеделски произход „Essentica”.  В  денонощен режим на работа се произвежда спирт с алкохолно съдържание минимум 96% в пълно съответствие с европейските стандарти за качество. Това се казва в официалното становище на компанията за осигуряване на спирт за дезинфектанти по повод кризата в страната.

От дружеството допълват още, че с цел да задоволи в максимална степен нуждата от тази суровина, компанията доставя приоритетно продуктите си на български предприятия, специализирани в производството на медицински спирт и на дезинфектиращи средства, както и на общини и други публични администрации. Тези доставки се осъществяват за сметка на силно намалени експортни продажби към чуждестранни клиенти.  

„За да гарантираме непрекъснатост на производствения процес, подхождаме партньорски към българските селскостопански производители и плащаме авансово тяхната земеделска продукция, необходима за производството на етанол. В ситуация, в която голяма част от фирмите са принудени да свиват дейността си и да съкращават персонал, ние успяваме да задържим нашите работници и да ги мотивираме да дадат всичко от себе си, за да помогнем за преодоляване на кризата“, допълват от дружеството.

Като националноотговорна компания „ВП Брандс Интернешънъл“ ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID 19.   

 

(платено съобщение)

Коментари

  1. 2020.03.26 | 15:48
    Охаааа
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пазари

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет