Боян Найденов и Цветомир Найденов категорично за условия на пазарна конкуренция

  • 10 март 2020 10:58

  • 3465
  • 3
Боян Найденов и Цветомир Найденов категорично за условия на пазарна конкуренция
©

Как е регулиран хазартният сектор у нас и доколко строги са законовите рамки за операторите в сферата? Вижте каква е позицията на собствениците на компанията за онлайн залози ефбет.

Собствениците на ефбет смятат, че по този начин хазартната ниша ще се развива

Братята Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в и Боян НайденовБоян НайденовБоян Найденов е роден в София. Боян Найденов и брат му Цветомир Найденов започват семеен бизнес с – Цеките създават първата българска компания за онлайн бетинг през 2006 г., но са в хазартната сфера още от 1990 г. Макар в началото да са доста млади, двамата извървяват целия път по изграждането и развиването на първия частен букмейкър у нас Еврофутбол - бранд, създаден от баща им Стефан Найденов. В момента тяхната efbet е най-голямата българска онлайн платформа за залози. Цеките ръководят и верига от около 50 наземни казина в цялата страна.

Боян НайденовБоян НайденовБоян Найденов е роден в София. Боян Найденов и брат му Цветомир Найденов започват семеен бизнес с и Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в имат сериозни наблюдения над сектора както у нас, така и в чужбина, тъй като оперират и извън границите на България. От 2017 г. функционира техен сайт за онлайн залози и няколко наземни игрални зали в Румъния. Компанията има лиценз за хазартен оператор още в Испания, Италия и Сърбия, където ще стартира дейността си през 2020 г.

Цеките искат прозрачност: НАП не вижда декларациите от ДКХ

Според братя Найденови стриктните законови правила би трябвало да регулират сектора. По-строгата регулация е добра, защото елиминира нелоялната конкуренция. Това важи обаче, когато правилата се спазват. Цеките твърдят, че у нас доскоро секторът е бил доминиран именно от един от нелоялните играчи – Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. Той е бил наложил свой частен монопол върху един от хазартните сектори (лотарийните игри). Божков е имал и сериозно влияние в Държавната комисия по хазарта. Боян и Цветомир Найденови обаче бяха тези, които първи подадоха сигнал за укриването на данъци от страна на собственика на „Националната лотария“ и назначените проверки вече установиха нарушенията.

Какви са условията в България в момента

Боян и Цветомир Найденови са убедени, че законово у нас хазартът е добре регулиран. Данъците, които плащат родните оператори, са най-високите в ЕС. В момента компаниите от областта на хазартния бизнес у нас дължат няколко типа налози. Първо заплащат еднократно такса за лиценз за всяка от различните видове дейности и типове игри, които ще предлагат на пазара. Веднъж годишно дължат такса за обществено отговорно поведение. Третият тип плащания към държавата фирмите от сектора плащат на база на печалбите си. Наземните казина внасят на всяко тримесечие налог за всяко от игралните устройства, които притежават. Стойността му се определя като твърда сума. За онлайн залозите и лотарийните игри пък всеки месец на държавата се плащат 15% от постъпилите суми.

Собствениците на ефбет смятат, че родният Закон за хазарта е добре изработен, но е важно и да се повиши прозрачността и контрола над събираемостта на данъците. До момента единствената институция, която имаше достъп до подадените от хазартните фирми данъчни декларации, беше Държавната комисия по хазарта. НАП няма такава опция, а само отчита внесените плащания. Тази порочна практика създава условия за злоупотреби и такива, както стана ясно, вече бяха отчетени. Според направената на фирмите на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от проверка, от 2014 г. до сега той е ощетил хазната с над 210 млн. лв. Боян НайденовБоян НайденовБоян Найденов е роден в София. Боян Найденов и брат му Цветомир Найденов започват семеен бизнес с и Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в обаче, които като бивши съдружници на Черепа също имат поглед върху нещата, обаче, смятат, че сумата е доста по-голяма и че надвишава 500 млн. лв.

Последвайте канала на

Novini.bg
3465 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пълна Лудница

2020.03.11 | 01:25

3
Баси продажната скапана медия сте еиии
240 Ай дука ни докараха до тука

2020.03.10 | 13:23

2
Двата Плужака кога ще допълзят в Централния!?

2020.03.10 | 12:25

1
КОЛКОТО ВИНА ИМА БОЖКОВ, ТОЛКОВА ИМАТ И ТИЯ ДВАМАТА..ТЕ СА СЪУЧАСТНИЦИ НА БОЖКОВ. НО НЕ ГО ЗАКАЧАТ ТЯХ. САМИ СЕ СЕТЕТЕ ЗАЩО

Добави коментар

Водещи новини