Бирата „Корона“ е загубила 170 млн. долара заради "Ковид-19"

  • 28 февруари 2020 14:37

  • 2579
  • 0
Бирата „Корона“ е загубила 170 млн. долара заради "Ковид-19"
© Getty Images

Компанията, която притежава бирата „Корона“ регистрира колосална загуба от 170 млн. долара само за два месеца заради разпространението на новия коронавирус "Ковид-19".

Още в началото на разпространението стана ясно, че има голям ръст и при търсенията на "бира "Корона" вирус" в "Гугъл". Очевидно има хора, които са останали с впечатлението, че заразата има нещо общо с популярната марка бира.

Причината не е в името на вируса, а в липсата на пазар в Китай. Предварителните анализи сочат, че отменянето на празненствата за китайската Нова година и затварянето на клубове и обществени места са причините за резкия спад на търсене.

Заради коронавируса: Външно с важни препоръки за пътуващите българи в Гърция

Загубата е принудила компанията да „отреже“ тазгодишните бонуси на висшите си служители, предава БТВ.

Шефът на компанията Карлос Брито коментира, че чакат всичко да се върне към нормален ритъм. „Нашият бизнес разчита ресторанти, нощни клубове и излизане с приятели. Очакваме всичко да се върне в нормален ритъм и продажбите да скочат“, коментира той.

Глобалната бройка на хора, заразени с новия "Ковид-19" достигна над 80 хил. души с 2700 регистрирани смъртни случая. За момента в България все още няма потвърден случай на заразата.

Последвайте канала на

Novini.bg
2579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини