СЕМ сезира прокуратурата за натиск върху БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще сезира прокуратурата с искане за проверка по изнесените твърдения за натиск върху Българското национално радио (БНР). Това стана ясно, след като редколегията на "Хоризонт" беше изслушана от членовете на регулатора по казуса "БНР".

В становището на Редколегията се посочва, че в обясненията на генералния директор Светослав Костов за спирането на радиосигнала на програмата на 13 септември и по случая със Силвия Великова има разминавания.

Зам.-главният редактор на програма "Хоризонт" в оставка Даниела Късовска настоя за оставката на генералния директор и на Управителния съвет на медията. Според нея през Светослав Костов е осъществяван натиск върху общественото радио. Без оставки с този генерален директор и с този Управителен съвет не можем да продължим да работим. При нас свободата на изразяване е изключително важна. В качеството си на заместник главен редактор на програмата аз настоявам за оставка на генералния директор и на Управителния съвет, заяви Късовска, цитирана от БНР.

СЕМ реши, че на БНР ще бъде наложена имуществена санкция за нарушаване на Закона за радио и телевизия, за нарушаване на условията на индивидуалната лицензия, заради спирането на програмата.

По предложение на Розита Еленова ще има ново заседание на медийния регулатор, на което да присъстват и петимата членове на надзорния орган, тъй като Галина Георгиева в момента е в отпуск.

По-рано през седмицата СЕМ изслуша генералния директор Светослав Костов, който заяви, че спирането на ефирното излъчване се е наложило заради възникнал голям технически проблем.

След приключилата проверка по случая главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заяви, че е имало пълна и неограничена възможност за излъчването на "Хоризонт" и не се е налагало да се извършва техническа профилактика.

В парламента председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, коментира пред журналисти: "В БНР сме си свършили работата, предоставили сме информация на прокуратурата".

 

Коментари

 1. 2019.09.19 | 17:37

  А сега кажете как ще се справи например онази с аграрното образование в тази сериозна криза.

  1. 2019.09.19 | 18:06

   и кое му е сериозното

 2. 2019.09.19 | 18:04

  Добре де,не е ли нормално като се осереш и да те помолят да напуснрш

 3. 2019.09.19 | 17:56

  КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАПЛАЧ В ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ В БНР

 4. 2019.09.19 | 17:48

  се псуват на мама, и дамите - седесарки, карат се като шофьори, Бенатова отива на съд. Само СДС.

 5. 2019.09.19 | 16:46

  На тези в радиото им пламе заплатите за да са безупречни,който згафи,вън.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Пазари

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет