НАП: Сроковете за касовите апарати дават време за всички

Новите срокове за прилагане на наредбата за касовите апарати са достатъчни за всички фирми да въведат промените. Това обяви говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров в сутрешния блок на БНТ.

,,Понеже промените засягат различни сектори, трябва повече време за допълнително прецизиране'', заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Той обаче заяви, че тъй като сроковете са достатъчни, "безкрайни удължавания няма да има". До края на март фирмите, регистрирани по ДДС, които имат само касови апарати, трябва да ги подменят.

До 30 юни това трябва да сторят фирмите, които нямат ДДС регистрация, а до 30 септември всички фирми трябва да интегрират софтуера за управление на продажбите с фискалните операции.

Бъчваров посочи, че продължават разговорите за промени по приложение на изискванията за болничните заведения, спешната помощ, чуждестранните фирми със собствен софтуер и електронните магазини, за да се прецизират изискванията за тях.

,,Около 50 000 касови апарати, регистриращи продажби според новите изисквания, вече са инсталирани. Оставащото време е достатъчно за останалите'', отбеляза Бъчваров.

Коментари

  1. 2019.03.01 | 10:47

    а милиарди НЕсъбрани за 30 години от : мангасари и селяндури по пазарите и пътищата, от зъболекари, занаятчии, адвокати, учители за частни уроци, гаржни търговци на алкохол и цигари.......................

  2. 2019.02.28 | 16:05

    Особено на ГЕРБ,особено за изборите!Адмирации за неизчерпаемата тъпота!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пазари

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет