Данъчните запечатаха три търговски обекта във Варна и Русе на Никулден

  • 07 декември 2018 13:42

  • 879
  • 0
Данъчните запечатаха три търговски обекта във Варна и Русе на Никулден
© pixabay

При проверките преди и навръх Никулден данъчните са открили серия нарушения и три обекта във Варна и Русе. Те ще бъдат запечатани за срок до 30 дни, съобщиха от пресслужбата на Териториалната дирекция на НАП в Русе.

Най-тежкото наказание ще бъде наложено заради неиздаване на касови бонове на клиентите.

При проверките във Варна е съставен и един акт за разлика в касовата наличност в магазина и отразените покупки на касовия апарат. В областите Разград, Търговище и Шумен данъчните са инспектирали общо 12 търговски обекта. Засечен е само един нарушител, на който ще бъде наложена глоба.

В Русе фискалните агенти са проверили 9 рибарски магазина и са констатирали 6 нарушения. На пет от търговците са съставени актове за разлика в касовата наличност. Един обект ще бъде запечатан за неиздаване на касова бележка.

От НАП-Варна допълват, че предстоят засилени проверки по време на студентския празник 8 декември. Инспекторите ще следят дали заведенията отчитат реално приходите си и имат ли трудови договори работниците. Сериозен контрол върху отчитане на оборотите ще има и по Коледните и Новогодишните празници.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини