Не пазарувайте импулсивно, съветва експерт (видео)

  • 23 ноември 2018 07:42

  • 829
  • 0
Не пазарувайте импулсивно, съветва експерт (видео)
© Кадър: БНТ

В България намаленията се следят от Конкуренцията за защита на потребителите. Бих призовал хората днес да не пазаруват импулсивно. Трябва да бъдем внимателни и най-вече да харчим разумно парите си.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център в България по повод днешния "Черен петък".

,,Трябва да се знае, че нашите права като потребители си остават, независимо дали е "Черен петък" или не. Във физическите магазини важат много сериозни правила. Винаги можем да подадем сигнал, ако заподозрем леко завишаване на цената'', посочи Арсенов.

По думите му можем да върнем почти всякакви стоки до 14-дневен срок, ако сме ги закупили онлайн, с изключение на бързоразвалящи се стоки, козметични продукти и бельо.

,,Потребителите не трябва да влизат в случайни сайтове, а само такива, които са утвърдени. В сайта трябва да следим за това дали има общи условия, дали стоките не са твърде намалени. Като цяло трябва да бъдем много внимателни'', заяви Игнат Арсенов и посъветва винаги първо да се опитаме да се разберем с търговеца, ако има някакъв възникнал проблем и ако не се стигне до решение, едва тогава да сигнализираме компетентните органи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини