Пчелар: Евтиният мед по магазините не отговаря на реалността (аудио)

  • 31 януари 2018 10:00

  • 7402
  • 5
Пчелар: Евтиният мед по магазините не отговаря на реалността (аудио)
© Pixabay

С буркан хубав, истински мед потребителят може да се сдобие само при директна среща с производителя. А евтиният мед, който се продава по магазините, често не отговаря на реалността.

Това заяви пред Novini.bg председателят на Съюза на българските пчелари Михаил Михайлов.

По думите му най-качественият продукт обикновено не се намира на пазара или в търговския обект. Това става по-скоро на пчеларските изложения.

„Така при директна среща потребителят вижда производителя, вижда етикета с неговия лик, с надписа, с данните, получава допълнителна информация и е убеден, че медът, който купува, е от този производител”, коментира председателят на Съюза на българските пчелари.

Според Михайлов има и друг начин и това е да се отиде при пчелар. Така имаме сигурна гаранция, че медът е качествен. Във веригите търговски мрежи, както и на пазарите се продава евтин мед, посочи още пчеларят.

„Буквално казвам евтин мед, който не отговаря на реалността”, коментира Михайлов.

Примерно за 6-7 лева да се закупи килограм мед не съответства на калкулацията, която се прави, когато се произвежда природното чудо, посочи експертът.

„Това е твърде проблемно и гражданите трябва да избягват да купуват такъв евтин мед”, заяви Михайлов.

Чуйте разговора ни с председателя на Съюза на българските пчелари Михаил Михайлов тук:

Последвайте канала на

Веселина Спасова
7402 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.02.06 | 11:32

4
в държавата на тарикатите всичко е менте...
миии

2018.02.06 | 11:32

5
жестоко си прав!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!на тарикатите държавата им е виновна,нищо че държавниците ни произлизат от нас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Паткан - допълнение

2018.02.06 | 11:32

3
Меда сега го изкупуват за 3,60лв на кг., изнасят го за Германия за 12-14 евро. Всичките ми проби са перфектни. Пробите също се пращат в Германия, от всяка тенекия по отделно. Тази година мисля да се откажа, защото ни убиват бизнеса. Не рантабилно е и всичко е монополизирано. За цял
паткан

2018.02.04 | 00:09

2
По вече от половината пчелари също правят фалшив мед. Особено тези в планинските местности. Ако отидете там ще видите пред всеки кошер хранилка със захар. А най фалшивят мед е този който се продава по пътя на планинските ни местности. Казва го пчелар и от опит.

2018.01.31 | 14:39

1
Прав е човека нали увеличиха цената на тока и меда става по-скъп

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини