Истинският и фалшивият пчелен мед се познават само по един начин (аудио)

  • 25 януари 2018 11:25

  • 41581
  • 4
Истинският и фалшивият пчелен мед се познават само по един начин (аудио)
© pixabay

Има един-единствен начин да се познае истинският пчелен мед и да се различи от фалшивият продукт. Безспорно това може да стане само на базата на проведен лабораторен анализ от производителя.

Това коментира за Novini.bg председателят на Съюза на българските пчелари Михаил Михайлов.

По думите му именно с този анализен сертификат трябва да разполага и продавачът, който предлага за закупуване природното чудо.

Сертификатът разполага с физикохимичните показатели на този вид пчелен мед, посочи още пчеларят.

„По това потребителят може да прецени дали тези показатели съответстват на изискванията, тоест на стандартите. Но това за съжаление е единственият начин, по който може да се удостовери дали медът, който се купува, е качествен или е фалшифициран”, посочи още председателят на Съюза на пчеларите у нас.

Според него останалите начини, по които се смята, че може да се познае качественият мед, са по-скоро несериозни предложения.

„Когато говорим за стойности, за качествен продукт, трябва да се опрем до това, което лабораторията ни е дала”, заяви Михаил Михайлов.

И през тази година буркан с любимата сладка стока ще излиза по-солено, като цената на килограм ще скочи, сочат прогнозите на експерта.

Най-употребяваният пчелен мед е билковият. Цената на масовия продукт в момента се определя на около 10.50 лева за килограм.

При останалите видове , които са едноцветни, цената е между 11 лева и 12 лева, посочи председателят на Съюза на българските пчелари.

Чуйте още от разговора ни с председателя на Съюза на българските пчелари Михаил Михайлов тук:

Последвайте канала на

Веселина Спасова
41581 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
читател

2018.02.23 | 20:10

4
На женския пазар цената е 7-8-9лв.кг, годината е добра , мед колкото искаш, в интернет има и по 5-6. Тука тези се опитват да дигнат цените.
Професор

2018.01.26 | 20:26

3
А химическия молив?????

2018.01.26 | 19:18

2
Какво за него?

2018.01.26 | 19:18

1
Аз за сега ги различавам по вкус и текстура.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини