ЧЕЗ съветва клиентите да изключват електроуредите при дълго отсъствие през летните отпуски

  • 09 юли 2017 12:53

  • 16423
  • 3
ЧЕЗ съветва клиентите да изключват електроуредите при дълго отсъствие през летните отпуски
©

При по-дълго отсъствие по време на летните отпуски е важно да се изключват уредите от електрическите контакти в дома и в офиса. Това препоръчват в съобщение от пресцентъра на "ЧЕЗ България".

Включените в мрежата уреди консумират електроенергия дори когато са в режим на готовност. Изключването им, от една страна, може да намали потреблението, а от друга - да предпази уредите от евентуални повреди, причинени от характерните за сезона метеорологични явления (например гръмотевични бури), или от повреди в резултат на претоварване на мрежата.

С повишаването на температурите през лятото потреблението на електроенергия се покачва средно с 10 на сто на месечна база, показват статистическите данни на ЧЕЗ. През лятото в почти всеки дом и офис има включен климатик или вентилатор. Нарасналите товари по мрежата може да доведат до сривове в електрозахранването, напомнят от ЧЕЗ.

Част от услугите, които ЧЕЗ предлага - дистанционно обслужване, безплатните sms услуги - като известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката със sms, са добър вариант за клиентите, на които предстои продължително отсъствие. За по-голямо удобство в сезона на отпуските клиентите биха могли да заявят и електронна фактура, до която ще имат достъп навсякъде, по всяко време, още от момента на нейното издаване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16423 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЧЕХ

2017.08.06 | 16:27

3
ЧЕЗ и в чехия лъжат и крадат!!!!! и тук са недоволни от тях. и искат да ги екзекутират!!! марш от България 4ешки МУТРИ гадни крадливи

2017.08.06 | 16:27

2
А ПЕДАЛИТЕ ОТ EVN КАКВО ДА ГИ ПРАВИМ?! ОТКАКТО Е ДОШЛА МУТРАТА НА ВЛАСТ СВЕТИМ КАТО КОЛЕДНИ ЕЛХИ!
Каро

2017.07.10 | 12:23

1
Тези нали щяха да се измитат бе, какво стана та се бавят толко?

Добави коментар

Водещи новини