Тютюнев гигант купува за над 100 млн. евро водещи марки на "Булгартабак"

  • 12 април 2017 11:56

  • 11643
  • 1
Тютюнев гигант купува за над 100 млн. евро водещи марки на "Булгартабак"
© Getty Images/Guliver

Световният тютюнев гигант "Бритиш Американ Табако" (БАТ) обяви, че е постигнал споразумение с българския лидер в цигарения бизнес "Булгартабак" да придобие някои от неговите водещи марки, като стойността на сделката се оценява за над 100 млн. евро.

Базираната в Лондон водеща компания в тютюневия бранш ще стане собственик на досегашните брандове на българския холдинг - Victory, GD и Eva Slim.

От БАТ посочиха, че придобиването на тези марки ще допринесе за разширяване на пазарния дял на компанията в България до 40% от досегашните около 12%.

Самата сделка също така ще включва и придобиването на досегашни активи на "Булгартабак" за разпространение и търговия на дребно както в България, така и в Босна и Херцеговина.

Сделката е обект на антитръстово одобрение и се очаква да приключи до края на юни тази година, се посочва в официалното съобщение на "Бритиш Американ Табако".

Константин Тодоров
11643 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.06 | 19:28

1
толкова мъки да го продаде частник а не държавата , какви ли не врътки се направиха да се налеят милиони в лични сметки , ИКОНОМИКА ? а

Добави коментар

Водещи новини